Behandeling bij de logopedist
Is mijn kind te jong voor logopedie?
De hulpvraag die je hebt over je kind, bepaalt of logopedie gestart kan worden. Neem contact op met een van onze logopedisten.
Moet mijn kind de eerste keer mee?
Wij vinden het belangrijk om je kind de eerste keer te zien. Ook kan je kind dan alvast wennen aan de logopedist en de ruimte.
Hoe lang duurt één behandeling?
De duur van één behandeling is 25 minuten.
Hoe lang duurt logopedie?
De duur van logopedie hangt af van de uitkomsten van een onderzoek, de mate waarin je met je kind oefent en de motivatie van jou en je kind. Na het onderzoek bespreekt de logopedist met jou het traject en de duur ervan. De duur van een behandeling is 25 minuten.
Ben ik aanwezig bij de behandeling van mijn kind?
Wij vinden het prettig als de ouder bij de behandeling aanwezig is. Soms merken we dat het beter werkt als de logopedist alleen met het kind is. Je kind kan zich dan bijvoorbeeld mogelijk beter concentreren wat een positieve invloed heeft op de behandeling.
Wat moet of kan ik thuis doen?
De logopedist geeft gerichte adviezen en/of oefeningen mee naar huis. Om het behandelproces goed te laten verlopen is het belangrijk dat deze oefeningen thuis ook gedaan worden. Zonder oefenen zal logopedie minder snel het gewenste effect hebben.
Ik ben niet tevreden over de behandeling. Wat moet ik doen?
Het kan gebeuren dat je als cliënt of als ouder van een minderjarige cliënt een klacht hebt over de logopedist of over de logopedische behandeling. Welke stappen kun je dan ondernemen en waar kun je met jouw klacht terecht? Bespreek de klacht eerst met de logopedist. Als de logopedist niet weet dat je ontevreden bent, kan zij de klacht niet oplossen. Meer informatie vind je onder het kopje ‘klachten’ bij praktijkinformatie.
Behandeling bij de logopedist
Kan logopedie op school plaatsvinden?
Wij behandelen je kind in onze praktijk. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling niet als die op school plaatsvindt.
Mijn kind heeft een zorgarrangement. Wordt logopedie hieruit betaald?
Logopedie zit in het basispakket en wordt daarom vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg op school met ouders en leerkrachten wordt betaald met geld van het zorgarrangement.
Komt de logopedist naar school voor overleg?
De logopedist komt naar school voor overleg. Als je kind een zorgarrangement heeft wordt de logopedist betaald met geld van het arrangement. Als je kind geen zorgarrangement heeft, kan de logopedist voor overleg naar school komen. De rekening wordt dan door de ouders betaald.
Praktische vragen
Is Logopedie Toolenburg bereikbaar met het openbaar vervoer?
De bus stopt voor de deur. Kijk bij praktijkinformatie onder het kopje ‘bereikbaarheid’ om jouw reis te plannen.
Is er een lift in het gebouw?
Er is een lift in het gebouw. Wanneer je gebruik wilt maken van de lift kun je dit vooraf aan ons laten weten. Je kunt beneden plaatsnemen, wij wijzen je vervolgens waar de lift is.
Ik krijg de voicemail. Wat moet ik doen?
Tijdens behandelingen nemen wij de telefoon niet aan. Spreek een bericht in en laat je naam en telefoonnummer achter, zodat we je kunnen terugbellen.
Ik word niet teruggebeld, hoe kan dat?
Als je je telefoonnummer hebt achter gelaten op het antwoordapparaat, dan word je zo snel mogelijk terug gebeld. Het gebeurt echter dat het nummer niet goed te verstaan is. Ben je na 2 dagen niet terug gebeld, neem dan opnieuw contact met ons op.
Heb ik een verwijzing nodig?
Kijk hiervoor bij praktijkinformatie onder het kopje ‘met of zonder verwijzing’.
Ik heb een afspraak, maar mijn kind is ziek. Wat moet ik doen?
Meld je af voor 8.15 uur op de dag van de afspraak. Dit kan telefonisch of per e-mail. Krijg je onze voicemail? Laat dan een duidelijk bericht achter. Kijk voor meer informatie bij praktijkinformatie onder het kopje ‘afspraak afzeggen’.
Is de praktijk ook ’s avonds of in het weekend geopend?
De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur. Neem voor vragen contact op met één van de logopedisten.
Zijn jullie geopend in de schoolvakanties?
Wij zijn in de schoolvakanties gesloten. Soms werken we in overleg met de cliënten ook tijdens de vakanties.
Behandelen jullie ook aan huis?
Een behandeling aan huis is mogelijk, indien de behandelend arts hier een verwijzing voor heeft gegeven. Hiervoor komen alleen mensen in aanmerking die vanwege hun gezondheid niet naar de praktijk kunnen komen, preverbale logopedie vindt ook vaak aan huis plaats.
Mijn buurmeisje is eerder opgeroepen dan mijn dochter, terwijl ik mijn kind eerder heb opgegeven. Hoe kan dat?
Als je opgeeft dat je alleen na schooltijden wilt komen, dan kan het zijn dat je langer moet wachten dan iemand die onder schooltijd kan komen.
Bij wie brengt Logopedie Toolenburg de behandeling in rekening?
Ga hiervoor naar praktijkinformatie en kijk onder het kopje ‘vergoeding’.